Locaţia curentă este: Prima pagină / Stiri / Colindul locuirii împreună

Colindul locuirii împreună

Serbare de Crăciun la Centrul SM Bihor

Galerie foto pe facebook

(necesită logare pe contul personal)

Centrul de zi cu hramul ”Acoperământul Maicii Domnului”, adresat persoanelor afectate de scleroza multiplă, a găzduit și în acest an un moment festiv închinat Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos.

La acest eveniment, care a avut loc în data de 19 decembrie 2013, ora 10, la sediul fundației (str. Buzăului, nr. 2B), au participat persoanele afectate de scleroza multiplă, alte afecțiuni neurologice și dizabilități asociate, aparținătorii acestora, dar și reprezentanți asociațiilor partenere: Asociația Filantropia Oradea, Asociația Safir, AFOREO. De asemenea, au fost invitați la eveniment sponsorii și voluntarii centrului, care au fost alături de fundație pe parcursul anului 2013.
Programul de colinde a fost oferit de grupul de colindători de la Liceul Ortodox ”Roman Ciorogariu” din Oradea, conduși de părintele diacon Ștefan Lacatoș, urmați de grupul folcloric de la Liceul de Arte din Oradea, coordonat de doamna profesoara Aurica Bonțu, care au adus multă bucurie și căldură în sufletele celor prezenți, și care la rândul lor au găsit să răsplătească darul colindătorilor cu ropot de aplauze, dar și cozonaci și bucate alese.
În încheierea serbării, Asociația Safir, a dăruit pachete cadou, oferite de membrii acestei organizații tuturor persoanelor cu dizabilități prezente și celor asistate la domiciliu de centrul de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități, completând astfel acțiunea ”De Crăciun, adoptă un suflet!”, inițiată de Asociația Filantropia Oradea pentru persoanele aflate în dificultate din Oradea, între care sunt incluși și beneficiarii centrului de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități al Fundației de Scleroză Multiplă Bihor. Tot în cadrul acestei acțiuni și tot pentru centrul de zi, și-au mai adus o contribuție foarte consistentă mai multe grupuri de voluntari tineri, elevi ai celor 12 școli și licee implicate, care au inițiat câte un atelier de cadouri și produse de Crăciun realizate manual, pe care le-au valorificat în cadrul unor târguri cu specific, organizate în școală de elevi, sau în afara școlii, sumele colectate fiind oferite centrului de zi.
La această acțiune au participat următoarele școli și licee, dar și grădinițe:
Liceul Teologic Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu”
Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu”
Liceul Teoretic ”Partelie Cosma”
Colegiul Național Mihai Eminescu din Oradea
Colegiul Național ”Emanuil Gojdu”
Colegiul Național ”Iosif Vulcan” Oradea
Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” Oradea
Liceu Teoretic Aurel Lazăr
Liceul de Artă ”Francisc Hubik” din Oradea
Școala Generală ”Nicolae Bălcescu”
Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” Oradea
Grădinița 28 din Oradea
Mai multe detalii despre contribuția copiilor și tinerilor am inclus în materialul despre acțiuniea ”De Crăciun, adoptă un suflet!”.
Mulțumim tuturor pentru că ne-au fost alături și le urăm ca Lumina Sfântă a Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos, să le deschidă cămările darului și binecuvântării cerești, pe măsura dărmiciei sufletelor lor.
Echipa centrului

 

Tag-uri prima-pagina
Navigare