Locaţia curentă este: Prima pagină / Stiri / Terapia prin artă pentru persoane cu dizabilități

Terapia prin artă pentru persoane cu dizabilități

La centrul de zi ”Acoperământul Maicii Domnului” din Oradea, în cadrul atelierului de terapie prin artă, beneficiarii au avut ocazia să-și exprime emoțiile, visele, speranțele și să-și dezvolte creativitatea prin desen, pictură și tehnica confecționării unor evantaie din hârtie. Activitatea este foarte apreciată, fiind un real facilitator de integrare comunitară pentru tinerii care nu au foarte des ocazia de a ieși din casă, de a cunoaște și de a relaționa cu mai multe persoane, de a lega prietenii și de a desfășura activități recreative și în plus benefice pentru conservarea restantului funcțional.
Beneficiile terapiei prin artă sunt multiple:
- ajută persoanele care au suferit diverse traume să-și exprime sentimentele inhibate, și astfel să se elibereze de lanțurile fricii, urii, furiei.
- oferă persoanei șansa de a se descoperi pe sine
- are efect calmant, relaxant
- reduce stresul și aduce pace și armonie în mintea și sufletul celui care creează.
👉Programul ID Oradea sprijină un număr de 26 de tineri cu dizabilități proveniți din centrele de protecție socială ajutându-i să se adapteze unui mod de viață mai independent, mai aproape de comunitate. Pe lângă locuire, asistență, ocupare, programul oferă activități de integrare comunitară, între care sunt cuprinse și excursiile, activitățile recreative, toate cu scopul de a lărgi orizontul acestor tineri și capacitatea lor de relaționarea cu comunitatea și membrii acesteia și cu mediu înconjurător.
Navigare