Locaţia curentă este: Prima pagină / Stiri / Centrul de zi cu activități de pandemie

Centrul de zi cu activități de pandemie

Album foto facebook

Pandemia COVID-19 continuă să afecteze și viața persoanelor suferinde de boli cronice. Mulți dintre ei suferă de boli autoimune, afecțiuni care și în lipsa pandemiei reprezintă o povară semnificativă, dată de riscurile pentru sănătate aduse de factori de mediu care pentru majoritatea persoanelor nu reprezintă un pericol atât de mare ca și pentru ei. Pentru aceștia din urmă însă, datorită fragilității sistemului lor imun, se poate ajunge în situații critice mult mai ușor, având nevoie de intervenții medicale de urgență și pentru a preveni aceste situații au nevoie de monitorizare permanentă. În condițiile covid, accesul la servicii medicale pentru acești pacienți este foare limitat și dacă nu era suficient, chiar și activitățile din centrul de zi sunt afectate.

Încă din luna octombrie 2020 frecventarea centrului de zi a fost foarte mult restrânsă, dar cu toate acestea, echipa multidisciplinară a centrului realizează activități zilnice pentru beneficiarii centrului. Unele activități sunt realizate online, cum sunt sesiunile de consiliere psisologică și chiar sesiunile de kinetoterapie, fiind în bună parte, pe lângă instrumente de ingetrvenție specifică activităților de specialitate pe care le implică și veritabile medii de socializare, care sprijină pacienții afectați să tolereze mai bine această perioadă și să le ofere un minim de speranță pentru a trece mai ușor această perioadă. Alte activități nu pot fi realizate online, pentru că implică nevoia direcă a pacienților, motiv pentru care echipa multidisciplinară se deplasează la domiciliu beneficiarilor zilnic, oferindu-le alimente, bunuri de folosință personală, dar și pentru a le oferi sprijin în rezolvarea unor obiective casnice.

Începând cu trimestrul al doilea al anului 2021 sperăm ca activitățile centrului de zi să poată fi reluate, astfel încât să împlinim și nevoia tot mai accentuată a beneficiarilor de a participa la activități de menținere a sănătății. 

Mai multe detalii despre activitățile centrului de zi aici

Tag-uri prima-pagina
Navigare